Meemaakmiddagen

Meemaakmiddagen (ook voor je ouders!)
Nu denk je misschien: meemaakmiddagen? Wat zijn dat? We leggen het hieronder kort uit wat je op de meemaakmiddagen per activiteit kunt verwachten. Wil je meerdere activiteiten doen? Schrijf je dan gewoon nog een keer in, voor een andere middag.
Als een middag vol is, plaatsen we het op de website.
Ook je ouders zijn welkom! Voor ouders is er een apart programma. Dit staat hieronder beschreven. Ouders mogen ook afzonderlijk van leerlingen komen: dus komen ze graag op een andere middag dan jij? Dat is prima. Als een middag vol is, plaatsen we het op de website.Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 13.15 uur:  inloop aula
13.30 uur:             welkom, korte intro over OLV en uitleg programma + indeling
13.45 uur:             start activiteit leerlingen en aanvang vervolgprogramma voor ouders
- Vervolg programma leerlingen
13.45 – 14.45 uur:  meemaakactiviteit
14.45 – 15.00 uur:  pauze
15.00 – 15.30 uur:  afronding meemaakactiviteit en einde meemaakmiddag
- Vervolg programma ouders
13.45 – 14.15 uur:  kennismaking met onze school
14.15 – 15.00 uur:  rondleiding (door leerlingen van het OLV)
15.00 – 15.15 uur:  pauze
15.15 – 15.30 uur:  vragenrondje en afsluiting van de middag ouders!)
Na aanmelding zie je in het scherm een bevestiging in een groen veld (let op, je ontvangt geen bevestiging per mail). De maandag voorafgaand aan de meemaakmiddag ontvang je een e-mail met verdere informatie. 

Meemaken: Cultuur
We bevinden ons in Breda in het jaar 1468. Op het kasteel van Breda is Jan van Polanen, heer van Breda, druk bezig met de voorbereidingen van een feestelijk kerstbanket. De grote zaal wordt hiervoor ingericht en het is een drukte van jewelste binnen de kasteelmuren. Er is nog van alles te doen op en rond het kasteel. De zaal moet worden aangekleed, het eten moet worden bereid, de wapenschilden van de graaf moeten opnieuw geschilderd worden en de grote kerstboom moet nog worden versierd met glas in lood ornamenten. Dat is cultuur en dat wil je meemaken. 

Meemaken: Techniek/Science
Tijdens de meemaakmiddag ga je je op allerlei manieren verdiepen in het oog. Je leert wat 'licht' is, je leert hoe lenzen werken en hoe we kleuren waar kunnen nemen. Het lokaal staat deze middag stampvol met activiteiten voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur en het dierenrijk. En voor degenen met een sterke maag; Al eens een schapenoog ontleed? Dat is pas meemaken!

Meemaken: Sport
Kies je voor sport tijdens de meemaakmiddag? Superleuk, want dan ontdek je wat het OLV allemaal heeft op sportgebied en ga je dit ook allemaal meemaken. Trek je sportieve outfit maar uit de kast en we zien je graag op onze meemaakmiddag!

Meemaken: Taal
Ben je benieuwd naar de meemaakmiddag Taal? Mooi! Want in de Escaperoom ga je aan de slag met allerlei leuke puzzelopdrachten en ben je uit de room, dan ontwerp je je eigen verhaal. Zo ben je tijdens de meemaakmiddag zowel creatief als met taal bezig. 

Meld je hieronder aan voor de meemaakmiddagen
 


2 februari 2022

Techniek is VOL.
Geef je roepnaam en achternaam aan.
Geef je basisschool hier aan
Geef je eigen e-mailadres hier aan, of het e-mailadres van je ouders.

16 februari 2022

Geef je roepnaam en achternaam aan.
Geef je basisschool hier aan
Geef je eigen e-mailadres hier aan, of het e-mailadres van je ouders.