Meemaakmiddagen

Nu denk je misschien: meemaakmiddagen? Wat zijn dat? We leggen hieronder kort uit wat je op de meemaakmiddagen per activiteit kunt verwachten.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 13.15 uur : inloop aula
13.30 uur : welkom, korte intro over OLV en uitleg programma + indeling
13.45 – 14.45 uur : meemaakactiviteit
14.45 – 15.00 uur : pauze
15.00 – 15.30 uur : afronding meemaakactiviteit en einde meemaakmiddag
De maandag voorafgaand aan de meemaakmiddag ontvang je een e-mail met verdere informatie.

Er is voor deze middag geen ouderprogramma. Mocht u uw zoon/dochter ophalen dan kunt u gerust in de aula wachten (toegang via de rode deur).


Meemaken: Cultuur
We bevinden ons in Breda in het jaar 1468. Op het kasteel van Breda is Jan van Polanen, heer van Breda, druk bezig met de voorbereidingen van een feestelijk kerstbanket. De grote zaal wordt hiervoor ingericht en het is een drukte van jewelste binnen de kasteelmuren. Er is nog van alles te doen op en rond het kasteel. De zaal moet worden aangekleed, het eten moet worden bereid, de wapenschilden van de graaf moeten opnieuw geschilderd worden en de grote kerstboom moet nog worden versierd met glas in lood ornamenten. Dat is cultuur en dat wil je meemaken.

Meemaken: Techniek/Science
Tijdens de meemaakmiddag ga je je op allerlei manieren verdiepen in het oog. Je leert wat 'licht' is, je leert hoe lenzen werken en hoe we kleuren waar kunnen nemen. Het lokaal staat deze middag stampvol met activiteiten voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur en het dierenrijk. En voor degenen met een sterke maag; Al eens een schapenoog ontleed? Dat is pas meemaken!

Meemaken: Sport
Kies je voor sport tijdens de meemaakmiddag? Superleuk, want dan ontdek je wat het OLV allemaal heeft op sportgebied en ga je dit ook allemaal meemaken. Trek je sportieve outfit maar uit de kast en we zien je graag op onze meemaakmiddag!

Meemaken: Taal
Ben je klaar om met ons op reis te gaan tijdens de meemaakmiddag Taal? Mooi! Kom dan bij ons je paspoort halen. Check in met je avatar en los de puzzels op om je vliegticket vrij te spelen voor een reis van Londen naar Parijs. Ga met ons mee tijdens de meemaakmiddag op het OLV!

Meld je hieronder aan voor de meemaakmiddagen