olv
Voor onze leerlingen, ouders en personeel is afgeschermde informatie beschikbaar.
Klik hier om in te loggen.
OLV: niet zo maar een school!

Het Onze Lieve Vrouwelyceum bestaat al ruim negentig jaar. Het is een school waar leerlingen uit Breda en omstreken de hoogste vormen van onderwijs volgen: gymnasium, atheneum of havo. De school staat vlakbij het centrum; de leerlingen kijken uit op het Wilhelminapark.

 

De school telt ruim 1400 leerlingen en zo’n 100 docenten en wel 20 mensen die ondersteunend zijn. Omdat we met zo velen zijn in ons fraaie gebouw, is het natuurlijk van belang dat we alles goed hebben georganiseerd. We hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt en daar mag je elkaar ook op aanspreken.

Je herkent het vast: alle kinderen zijn leergierig! Het is leuk om nieuwe dingen te leren. Het OLV kent een interessant en uitdagend onderwijsprogramma. Wij willen de leerlingen veel kennis meegeven, maar natuurlijk ook vaardigheden zoals samenwerken, doordachte keuzes maken en leren-leren. We willen dat je je capaciteiten zo goed mogelijk benut en we geven je ruim de gelegenheid om talenten en interesses breed te onderzoeken. 

 

 

Onze ervaring is dat dit alleen kan als er ook werkelijk iets te onderzoeken en te kiezen is. En dat is er genoeg op het Onze Lieve Vrouwelyceum. 

Leren is leuk als dat in een prettige leeromgeving plaatsvindt. Wij vinden een goede sfeer belangrijk waarin openheid, helderheid en collegialiteit centraal staan. Respect voor jezelf, voor de ander en voor de omgeving vinden wij vanzelfsprekend. We willen alle leerlingen de gelegenheid bieden om hier op school uit te groeien tot de persoon die ze willen zijn. Met het OLV-diploma kun je na het gymnasium of atheneum naar een Universiteit; na de havo kun je naar het Hoger Beroepsonderwijs.  

 

Het Onze Lieve Vrouwelyceum staat voor:
 O  - ontdekken van jouw talenten >> lees verder
 L  - leren in balans met je leven >>lees verder
 V  - vormen van jouw veelzijdigheid >> lees verder   
Leerling- begeleiding

Voor meer informatie over

onze leerlingbegeleiding

>>lees verder elders op deze website