olv
Voor onze leerlingen, ouders en personeel is afgeschermde informatie beschikbaar.
Klik hier om in te loggen.
Informatie voor basisschoolleerlingen

 


Dit schooljaar zit je in de hoogste klas van de basisschool: groep 8. Je zult merken dat dit schooljaar heel snel gaat en voordat je het goed en wel in de gaten hebt, zit je na de zomervakantie op een nieuwe school en mag je jezelf brugklasser noemen. 

 
Maar voordat het zover is, moet je nog een school kiezen die goed bij jou past. Je maakt natuurlijk niet zo maar een keuze. Nee, zo'n keuze doe je goed overdacht. Je zult jezelf een heleboel vragen stellen: naar welke school kan ik, waar voel ik me thuis, wat ga ik leren, past de school bij mijn capaciteiten, is het ver fietsen, hoe gaat het met huiswerk, hoe vind ik snel de weg, welke extraatjes zijn er? 

 
Voor meer informatie over het OLV en vergelijken van scholen: raadpleeg www.scholenopdekaart.nl.
 
Voor je ouders is het ook een belangrijke keuze, want je gaat naar een nieuwe school. Zij zullen ook vast veel vragen hebben: kan mijn kind zich hier goed ontwikkelen, wordt mijn kind voldoende gezien, hoe verloopt het contact tussen ouders en school, etcetera.

In ons digitale tijdperk is de allereerste informatie vaak te vinden op het internet. Je leest nu ook niet voor niets dit gedeelte van onze site. Je kunt er veel informatie vinden.

Nog beter en leuker is het, om actief onze school te bezoeken. Je maakt dan kennis met de leerlingen van de school en met de leraren die er werken. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen en om de OLV-sfeer op te snuiven. Zet de verschillende momenten om dit te doen maar alvast in je agenda!
 

  

Open Dag op zaterdag 2 februari 2019 (van 10.00 - 14.00 uur);

voor alle open dagen rondom Breda: raadpleeg de Open Dagenkalender >>lees verder

Tussen 10.00 en 14.00 uur zetten wij de deuren van onze school open zodat jij samen met je ouders (en broertjes en/of zusjes) een kijkje kunt nemen op het OLV. Er is van alles te doen en te zien! Onze brugklassers leiden je graag rond, maar je kunt ook zelfstandig rondsnuffelen. Je ontvangt dan informatie van de school die je thuis op je gemak nog eens kunt lezen.

Proeflessen op woensdag 13 en woensdag 27 februari 2019
 
Op deze middagen zijn groep 8-leerlingen die extra informatie willen over onze school en die enkele proeflesjes willen volgen van harte welkom. 
Het programma start tussen 13.30 - 13.45 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Via deze link kun je je hiervoor opgeven.

Als je hebt ontdekt dat jij graag OLV'er wilt worden, dan meld je je bij ons aan. Dat kan op twee dagen. Begint je achternaam met de letter A t/m K dan ben je op 12 maart tussen 17.00 en 20.30 uur welkom.

Als je achternaam begint met de letter L t/m Z, dan kom je tussen 17.00 en 20.30 uur op 13 maart.

 


 
Kennismakingsavond 17 of 18 juni 2019

Op een van deze avonden is het zo ver! Je gaat kennismaken met jouw nieuwe klasgenoten en je mentor. Omdat je bij de aanmelding de namen van enkele vriendjes/vriendinnetjes hebt mogen opgegeven, heb je altijd wel een bekend gezicht in de buurt en dat is fijn, want dan voel je je vast snel thuis bij ons.

Eerste schooldag in augustus 2019

Ja, en dan is het zover. Je staat na die lange zomervakantie vast te trappelen om te beginnen aan je nieuwe OLV-carrière. De eerste week hier op school staat helemaal in het teken van de introductie. Je zult merken dat je snel zult wennen aan al die nieuwe dingen die op je af komen.

Kijk voor meer informatie ook op www.vobreda.nl (VO Breda is een samenwerkingsverband van alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs).