OLV-uren

Op het OLV vinden we het belangrijk dat je vakken kunt kiezen die passen bij jouw talenten en interesses. Daarom volg je in de tweede en de derde klas OLV-uren.
Tijdens de OLV-uren leer je dingen die tijdens de gewone vaklessen meestal niet uitgebreid aan bod komen. Denk maar aan: foto's en filmpjes bewerken, debatteren, Chinees leren, meedenken over de vergroening van het OLV, een kledingstuk of kussensloop ontwerpen of jezelf voorstellen in de Nederlandse gebarentaal! Nieuw in schooljaar 2022/2023 is Rap in Spaans of Frans en Theatervormgeving. 
Elk schooljaar kies je twee verschillende OLV-uren. In totaal doe je er dus vier. Zo krijg je de kans om jouw interesses te verdiepen én te verbreden.

Inschrijven voor de tweede periode van de OLV-uren 2022/2023 is nog niet mogelijk. 

De OLV-uren die worden aangeboden in het schooljaar 2022-2023 zijn:

- Animatiefilm
- Chinees
- Componeren
- Creatief schrijven
- Dans
- Debatteren
- Design thinking
- Digitale beeldbewerking
- Film maken
- Filosofie
- Modevormgeving
- Nederlandse gebarentaal
- Rap in Frans of  Spaans (nieuw in 2022/2023) *
- Robotica
- Schaken
- Scratch in Minecraft
- Spaans
- Sport
- Sportgeschiedenis
- Theatervormgeving (nieuw in 2022-2023) **

* OLV-uur Rap in Frans of Spaans: Analyseer de lyrics, onderzoek de beat: Bij dit OLV-uur ga je leren onderzoeken met rap in het Frans, Spaans en Nederlands! Kies je favoriete rapper en vind zijn/haar evenknie die zingt in het Frans of Spaans. Jouw keuze vormt het uitgangspunt van deze module waarin leren onderzoeken centraal staat. Zo krijg je een heel nieuwe blik op taal en klank, maar ook op ritme en beats. Ondertussen oefen je met het formuleren van hoofd- en deelvragen, je verslag schrijven, een bronnenlijst opstellen, inlezen in je onderwerp en conclusies trekken. We sluiten het vak af met een presentatie en een zelfgeschreven rap. 

** OLV-uur Theatervormgeving : Hou jij van musicals, verhalen en toneel? Vind jij de vormgeving van het decor in het theater ook zo mooi? Wil jij creatief aan de slag met verhalen, beelden en wil je experimenteren met materiaal? Kies dan voor het OLV-uur theatervormgeving!

Je gaat bijvoorbeeld theaterpoppen maken. Je gaat aan de hand van een verhaal een decor ontwerpen en aan de hand van een thema gaan we bij dit OLV-uur samenwerken met de leerlingen van componeren 2.0, de theaterwerkplaats en film.
Tot ziens bij theatervormgeving! 

 


OLV-uren digitale beeldbewerking
 
OLV-uren digitale beeldbewerking