OLV, kweekvijver voor talent

OLV-specials

Informatie voor basisschoolleerlingen 2020-2021

Dit schooljaar zit je in de hoogste klas van de basisschool: groep 8. Je zult merken dat dit schooljaar heel snel gaat en voordat je het goed en wel in de gaten hebt, zit je na de zomervakantie op een nieuwe school en mag je jezelf brugklasser noemen.
Maar voordat het zover is, moet je nog een school kiezen die goed bij jou past. Je maakt natuurlijk niet zo maar een keuze. Nee, zo'n keuze doe je goed overdacht. Je zult jezelf een heleboel vragen stellen: naar welke school kan ik, waar voel ik me thuis, wat ga ik leren, past de school bij mijn capaciteiten, is het ver fietsen, hoe gaat het met huiswerk, hoe vind ik snel de weg, welke extraatjes zijn er?

Voor meer informatie over het OLV en vergelijken van scholen: raadpleeg www.scholenopdekaart.nl.

Voor je ouders is het ook een belangrijke keuze, want je gaat naar een nieuwe school. Zij zullen ook vast veel vragen hebben: kan mijn kind zich hier goed ontwikkelen, wordt mijn kind voldoende gezien, hoe verloopt het contact tussen ouders en school, etcetera.

In ons digitale tijdperk is de allereerste informatie vaak te vinden op het internet. Je leest nu ook niet voor niets dit gedeelte van onze site. Je kunt er veel informatie vinden.

Nog beter en leuker is het, om actief onze school te bezoeken. Je maakt dan kennis met de leerlingen van de school en met de leraren die er werken. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen en om de OLV-sfeer op te snuiven. Zet de verschillende momenten om dit te doen maar alvast in je agenda!

Voorlichtingsavonden voor groep 8 bij Curio

Op dinsdag 10 en woensdag 11 november 2020 zijn de voorlichtingsavonden bij Curio >>lees meer 

Rondleiding op het OLV op woensdag …. of woensdag …. (onder voorbehoud, data volgen)
Op deze middagen zijn groep 8-leerlingen van harte welkom voor een korte presentatie over het OLV en aansluitend een rondleiding door de school door huidige leerlingen.

De middagen duren van 13.30 - 15.30 uur.
Via deze website is het binnenkort mogelijk je op te geven voor een van de middagen.

Open Dag op zaterdag 30 januari 2021 (van 10.00 - 14.00 uur)
Tussen 10.00 en 15.00 uur staan de deuren van onze school open zodat jij samen met je ouders (en broertjes en/of zusjes) een kijkje kan nemen op het OLV. Er is van alles te doen en te zien! Onze huidige leerlingen leiden je graag rond, maar je kunt ook zelfstandig rondsnuffelen. Je ontvangt informatie van de school die je thuis op je gemak kunt lezen. 

Proeflessen op woensdag 24 februari en woensdag 3 maart 2021
Op deze middagen zijn groep 8-leerlingen die extra informatie willen over onze school en die enkele proeflesjes willen volgen van harte welkom. Het programma start tussen 13.30 - 13.45 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De inschrijving is nu nog gesloten. 

Aanmeldavonden op dinsdag 9 maart en woensdag 10 maart maart 2021
Als je hebt ontdekt dat jij graag OLV'er wilt worden, dan meld je je bij ons aan. Dat kan op twee dagen. Begint je achternaam met de letter A t/m K dan ben je op 9 maart tussen 17.00 en 20.30 uur welkom. Als je achternaam begint met de letter L t/m Z, dan kom je tussen 17.00 en 20.30 uur op 10 maart. 

Kennismakingsavond 21 of 23 juni 2021
Op een van deze avonden is het zo ver! Je gaat kennismaken met jouw nieuwe klasgenoten en je mentor. Omdat je bij de aanmelding de namen van enkele vriendjes/vriendinnetjes hebt mogen opgegeven, heb je altijd wel een bekend gezicht in de buurt en dat is fijn, want dan voel je je vast snel thuis bij ons. 

Eerste schooldag in augustus 2021
Ja, en dan is het zover. Je staat na die lange zomervakantie vast te trappelen om te beginnen aan je OLV-carrière. De eerste week hier op school staat helemaal in het teken van de introductie. Je zult merken dat je snel zult wennen aan al die nieuwe dingen die op je af komen. Kijk voor meer informatie ook op www.vobreda.nl (VO Breda is een samenwerkingsverband van alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs).


Contact

Je merkt vast dat wij erg enthousiast zijn over onze school. Hopelijk ben jij dat ook geworden. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de afdelingsleider van de brugklas, de heer Voncken. Je kunt hem bellen, telefoonnummer 076 – 5224707, maar je mag ook een mailtje naar hem sturen: tvoncken@olvbreda.nl.

 

Drs. TH.H. Voncken
afdelingsleider brugklas
tvoncken@olvbreda.nl