OLV-uren

Na de brugklas komen onze leerlingen in 2 havo, atheneum of gymnasium. Naast de gewone vakken krijgen de leerlingen dan ook nog bijzondere vakken. Dat zijn de "OLV-uren". Ook in het derde leerjaar volgen de leerlingen OLV-uren.

Bij de OLV-uren is het de bedoeling dat de leerlingen hun talenten en hun kennis kunnen verbreden en verdiepen. Zo leren ze zichzelf steeds beter kennen en ontwikkelen ze vaardigheden die bij de andere schoolvakken niet zomaar aan bod komen. Denk maar aan: foto’s en filmpjes bewerken, debatteren, jezelf voorstellen in het Spaans of Chinees of zelf een computerspelletje ontwerpen.

Leerlingen kunnen voor de OLV-uren kiezen uit veel verschillende vakken. Er is voor ieder wat wils: van schaken tot filosofie, van dans tot theaterwerkplaats of scratch in Minecraft en van autotechniek tot Griekse mythologie!
Leerlingen van havo 2/3 en atheneum 2/3 kiezen per schooljaar twee OLV-uren. In totaal nemen ze dus deel aan vier vakken. De leerlingen van 2 en 3 gymnasium maken ieder schooljaar een keuze voor ten minste één vak uit het aanbod van de OLV-uren.

Alle vakken die worden aangeboden in het schooljaar 2019-2020: 
animatiefilm, autotechniek, Chinees, componeren 2.0, creatief schrijven, dans, debatteren, digitale beeldbewerking, film maken, filosofie, Griekse mythologie, de Jodenvervolging, modevormgeving, quilten, sport+, Spaans, schaken, scratch in Minecraft, sterrenkunde en theaterwerkplaats.