olv
Voor onze leerlingen, ouders en personeel is afgeschermde informatie beschikbaar.
Klik hier om in te loggen.
OLV-uren

Na de brugklas komen onze leerlingen in 2 havo, atheneum of gymnasium. Naast de gewone vakken krijgen de leerlingen dan ook nog bijzondere vakken. Dat zijn de "OLV-uren". Ook in het derde leerjaar volgen de leerlingen OLV-uren.

 

Bij de OLV-uren is het de bedoeling dat de leerlingen hun talenten en hun kennis kunnen verbreden en verdiepen. Zo leren ze zichzelf steeds beter kennen en ontwikkelen ze vaardigheden die bij de andere schoolvakken niet zomaar aan bod komen. Denk maar aan: foto’s en filmpjes bewerken, debatteren, jezelf voorstellen in het Spaans of Chinees of zelf een computerspelletje ontwerpen.

 

Leerlingen kunnen voor de OLV-uren kiezen uit veel verschillende vakken. Er is voor ieder wat wils: van schaken tot filosofie, van dans tot theaterwerkplaats of scratch in Minecraft en van autotechniek tot Griekse mythologie! 

Leerlingen kiezen per schooljaar twee OLV-uren. In totaal nemen ze dus deel aan vier vakken.

 

Alle vakken die worden aangeboden in het schooljaar 2018-2019 (en je vindt een aantal foto’s van hoe het er in de lessen aan toe gaat): 

animatiefilm, autotechniek, Chinees, componeren, creatief schrijven, dans, debatteren, digitale beeldbewerking, film maken, filosofie, Griekse mythologie, de Jodenvervolging, kunst en techniek, modevormgeving, quilten, sport+, Spaans, schaken, scratch in Minecraft, sterrenkunde, technisch ontwerpen en theaterwerkplaats.

 

     
 animatiefilm    autotechniek
     
 film maken    modevormgeving
     
 schaken    scratch en gamemaker